Veel gestelde vragen

1)Welke gegevens zijn van belang bij het opmaken van een offerte?

Via de menukeuze inschrijven op de website vindt u alle informatie.
Kort samengevat; naam,tel nr, e mail hoofdpersoon, aantal deelnemers, vertrekdatum en reisduur,welke luchthaven, welk hotel en indien er keuze mogelijk is, wilt u halfpension of all inclusive, hoeveel race-, sportfietsen huurt u, aantal eigen fietsen meenemen, aantal niet fietsers, wenst u een reis- en/of annuleringsverzekering.

2)Welke aanvullende gegevens zijn van belang bij het vastleggen (reserveren) van de offerte?

Paspoort voor- en achternaam. (ook de meisjesnaam), geboortedata, maten van uw fiets in centimeters. (zie menukeuze maatvoering huurfiets voor de manier van opmeten).

3)Welke onderdelen bepalen mijn totaalprijs?

Uw vlucht, welk 3 of 4 sterren hotel en indien keuze halfpension of all inclusive (geldt alleen voor Riu Concordia en Bravo), uw huurfiets, Ridley of Litespeed, meenemen eigen fiets, reis- en/of annuleringsverzekering, reserveringskosten.

Noot Per 01 juli 2016 heeft de locale overheid een Ecotax ingevoerd. T/m 2018 is dat voor Concordia € 2,20, Festival en Bravo € 4,00 en Obelisco € 4,40 per persoon per dag. Voor 2019 zijn de tarieven nog niet bekend gemaakt. De ecotax moet bij het inchecken voldaan worden.

4)Welke betalingsvoorwaarden zijn er?

Reserveert u uw fietsvakantie inclusief vlucht dan is de aanbetaling € 250,- per persoon en dient het bedrag binnen 1 week na boeking overgemaakt te zijn. De restantbetaling moet ontvangen zijn 1 maand voor vertrek. Indien u uw vlucht zelf heeft gereserveerd dan is de aanbetaling geen € 250,- maar € 100,- per persoon. De restantbetaling dient uiterlijk 1 maand voor vertrek ontvangen te zijn. Zie ook menukeuze inschrijven.

5)Er is keuze uit 4 hotels. Wat zijn de verschillen?

We zijn in 2006 gestart met Riu Concordia (3 sterren+) en daarom noemen we het ons basishotel. Hier verblijven ons meeste gasten en t/m eind maart kunt u kiezen uit halfpension en all inclusive. Het personeel is vriendelijk, de ligging is gunstig en er zijn 2 fietskelders voor onze gasten. All inclusive (vanaf € 14,00 per dag, € 98,00 per week) betekent, alle drankjes inclusief, snacks in de namiddag en fietst u niet of bent u een niet fietser dan is er dagelijks een lunchbuffet. Internet in de openbare ruimte is gratis. Riu Festival (4 sterren) is in winter 16/17 geheel gerenoveerd volgens de laatste trend. Het  ontbijt- en dinerbuffet is uitgebreider en internet is gratis. Het hotel ligt op ca 150 meter van Concordia. Hotel Obelisco (4 sterren) ligt naast Concordia, heeft een ruime fietskelder en moderne kamers met intenet. Met 10 verdiepingen heeft u bij een hoger gelegen kamer een fraai uitzicht. Hotel Riu Bravo ligt op een paar minuten wandelen van Concordia en is een stuk groter dan Festival.Vanaf april is all inclusive verplicht. 

Noot Alle hotels beschikken over een (klein) binnenzwembad en een buitenzwembad. Vanaf prijzen per persoon o.b.v een 2 persoonskamer halfpension 8 dagen inclusief gratis extra’s, Riu Concordia € 299, Riu Bravo € 519, Obelisco € 469, Riu Festival (open vanaf 21 april) € 469.

6)Ik heb een ziektekostenverzekering(ZV). Waarom adviseert JdR Cycling dan toch nog een reisverzekering (RV)?

Naast het vergoeden van bepaalde schade's (bv bagage) door de RV is er ook een verschil als het gaat om fysieke schade. Bij ziektekosten in het buitenland wordt door de ZV het Nederlands tarief voldaan en is er een eigen risico van ca € 350,-. De RV keert de kostprijs uit en er is geen eigen risico. Ook als het gaat om de ongevallendekking is er een groot verschil.
Noot. Naast een RV adviseren wij u om niet zonder een annuleringsverzekering op reis te gaan. Bij ziekte en/of een gebeurtenis binnen de familie (1e en 2e graad)bent u verzekerd.   

7)Vliegt men in de wintermaanden (t/m eind mrt '19 rechtstreeks vanaf Amsterdam, Eindhoven en Rotterdam naar Mallorca?

Rechtstreekse vluchten zijn er vanaf Amsterdam en Eindhoven. In de weekenden kunt u wel kiezen voor een overstap met de maatschappij Iberia/Vueling en Swiss Air. Ook zijn er mogelijkheden vanaf de grensstreek (bv Weeze, Dusseldorf en Zaventem)

8)Wanneer ontvang ik het gratis Lorini wielershirt voor seizoen 2019 en wanneer een klantkorting?

Als u voor de eerste keer onze gast bent, minimaal 7 nachten verblijft en reserveert voor 1 januari 2019  ontvangt u een JdR wielershirt en als repeater ontvangt u 10% klantkorting op uw huurfiets.

9)Wanneer ontvang ik een klantkorting? 

Als u ons eerder op Mallorca bezocht heeft ontvangt u een korting op de huurfiets van 10%. 

10)Eigen pedalen en zadel meenemen?

Wij adviseren u uw eigen pedalen mee te nemen. (Losdraaien rechterpedaal tegen de klok in en linkerpedaal met de klok mee) Lukt het niet dan eerst kruipolie in laten trekken en nogmaals proberen). Wij beschikken over een beperkte voorraad SPD (geen SPD SL) en Look pedalen. (geen KEO
Wij hebben diverse modellen zadels. Heeft u speciale wensen voor uw zitcomfort dan is ons advies uw eigen zadel mee te nemen. Vanwege de specifieke kenmerken van een dameszadel adviseren wij dames altijd een eigen zadel mee te nemen.

11)Men kan kiezen voor 4 dagen begeleiding op sportief licht of sportief nivo. Wat is het nivoverschil? 

Er zijn 3 verschillen. De afstandde snelheid en de route.
Op sportief licht nivo liggen de accenten meer op uitdagend fietsen waarbij de gezelligheid ook een grote rol speelt. Met een goede basisconditie en enige ervaring moet het beklimmen van een berg(je) mogelijk zijn.
Bent u minder getraind of ervaren en fietst u recreactief dan hebben wij routesuggesties op papier voor mooie individuele tochten. 
Bij de sportieve fietsers is meer conditie vereist en is men het gewend om ritten van 100 tot 120 km te rijden over een selectief parcours met later in de week steeds meer hoogtemeters. Veel sportieve deelnemers gebruiken een week Mallorca voor een goede basis voor het seizoen en/of een cyclosportieve rit later in het jaar.  

12)Wanneer kan ik mijn reisbescheiden verwachten?

Na ontvangst van de volledige reissom versturen wij per e-mail de digitale reisbescheiden ca. 1 week voor vertrek. De tickets en het voucher kunt u uitprinten en overhandigen bij het inchecken van de vlucht en aankomst in het hotel. Naast deze reisbescheiden ontvangt u informatie over het meenemen van uw handbagage en indien u de vlucht via ons heeft gereserveerd een uitleg over de ophaal door ons transferbedrijf. Ter plaatse ontvangt u alle aanvullende informatie.

13)JdR Cycling publiceert een vaste hotelprijs en een variabele vluchtprijs, wat betekent dit ?

Reserveert u het hotel en vlucht vroeg in het boekingsseizoen, dan zijn er meer beschikbare stoelen tegen een lagere prijs. U kunt op deze manier dus zelf de eindprijs* beïnvloeden.

* Het is mogelijk dat door bepaalde factoren een toeslag berekend kan worden op de reeds gefactureerde eindprijs.

14)Er is een retourtarief vanaf ca € 170,- welke toeslagen komen hier nog bij?

Geen, alle taxen en brandstoftoeslagen zijn inclusief evenals bagage.

15)Is er gratis Wifi in het hotel of in de buurt?

Wifi in Concordia (openbare ruimte) is gratis. Ook is Wifi gratis in Festival en Obelisco en is er bereik op de kamer en openbare ruimten. Op de boulevard eo is er steeds meer gratis Wifi zoals bij wielercafe laTerraza.

16)De aankomsten zijn op zaterdag en zondag, kan ik ook op andere dagen aankomen of langer dan één week verblijven?

Ja, u kunt via info@jdrcycling.com Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.   uw wensen kenbaar maken. Binnen 2 werkdagen krijgt u een reactie.
Noot: Indien u doordeweeks aankomt en mee wilt fietsen (zonder bijbetaling) is de conditieopbouw wat lastiger omdat er meer hoogtekilometers worden gefietst naarmate de week vordert. Op donderdag is meestal de zwaarste rit.

17)Meenemen op reis

Naast uw privékleding, waardepapieren, gegevens reis en/of annulerings-verzekering en eventuele medicijnen (evt. medisch paspoort!)adviseren wij u de volgende zaken mee te nemen voor uw fietsvakantie;
Helm - Zonnebril - Lange en Korte broek - Shirt korte en lange mouw - Been en armstukken - Windvanger - Zweetshirts - Regenjack - Handschoentjes - Fietsschoenen- USB stick (opslaan/afdrukken actiefoto's) - Eigen pedalen en desgewenst uw Eigen Zadel. Afhankelijk van het seizoen en het fietsgebied kan de temperatuur sterk varieren. Mocht u iets vergeten, er zijn goede wielerzaken in de buurt en via JdR Cycling kunt u fietskleding aanschaffen tegen interessante prijzen.

Tip: Neem uw fietsschoenen en pedalen mee in de handbagage. Indien uw koffer vertraagd aankomt kunt u in ieder geval fietsen. Fietskleding kunt u ter plaatse aanschaffen of wellicht lenen. Met fietsschoenen is dit lastiger.

18)Welke handbagage mag ik meenemen?

Vanaf 2006 zijn de regels voor handbagage aangepast. Vloeibare spullen (maximaal honderd milliliter) moeten verpakt worden in een doorzichtige plastic zak. Voor de meest actuele informatie zie http://www.schiphol.com/


Steeds meer maatschappijen passen ook de regels voor het formaat van de handbagage in de cabine aan. Transavia schrijft op hun website bijvoorbeeld; Je mag 1 stuk handbagage per volwassene/kind meenemen. Tip! Een tas van max 45 x 40 x 25 cm kan gegarandeerd mee in de cabine! Liever een trolley van max 55 x 40 x 25 cm mee? Houd er wel rekening mee dat we deze op drukke vluchten in het ruim vervoeren.


Tip: Neem uw fietsschoenen en pedalen mee in de handbagage. Indien uw koffer vertraagd aankomt kunt u in ieder geval fietsen. Fietskleding kunt u ter plaatse aanschaffen of wellicht lenen. Met fietsschoenen is dit lastiger.

19)Is deze bestemming ook geschikt voor niet fietsers?

Absoluut, vanuit Playa de Palma zijn er vele mogelijkheden voor zowel volwassenen als jongeren. Ter plaatse adviseren wij u graag.

20)De groepsleider rijdt met de groep 4 dagen per week, wordt er ook met regen gefietst?

Door de samenstelling van het asfalt en/of na een droge periode kunnen de wegen op Mallorca na een regenbui glad zijn, de route kan daardoor gewijzigd worden of de tocht uitgesteld naar een later tijdstip.

21)Waarom is het dragen van een helm verplicht?

De locale overheid verplicht de fietsers een helm te dragen, een goed initiatief dat wij volledig ondersteunen: veiligheid voor alles !!

22)Wordt er onderweg gestopt voor een lunch ?

Ja, we hebben mooie locaties voor een broodje en een kopje koffie.

23)Welke mogelijkheden en voorwaarden zijn er om mijn eigen fiets te vervoeren?

Het aantal fietsen die per vlucht vervoerd kunnen worden zijn beperkt en op aanvraag bij de Airline. De indicatiebedragen per fiets op retourbasis zijn: Transavia € 88 en Brussels Airlines € 60. De fiets ( zonder pedalen, lucht uit de banden en stuur gedraaid ) moet verpakt zijn in een stevige doos met uw naam, adres, en woonplaats + gegevens van uw vlucht, hotel en de bestemming. De kosten voor het vervoer van uw fiets van de luchthaven naar uw hotel vv bedraagt € 20,-.

24)Kan ik als wielrenner (wedstrijdsporter) ook meefietsen?

JdR Cycling heeft begeleide fietstochten voor de sportieve en recreatieve fietser maar natuurlijk kunt u altijd meefietsen. Is het tempo niet hoog genoeg of het aantal gereden kilometers te weinig, dan kunt u altijd extra kilometers fietsen. Met de routekaart en onze adviezen vindt u makkelijker de uitdagende routes.

25)Waar staat JdR (Cycling) voor?

JdR is de afkorting van Jan de Rook. Samen met André Collavino is Jan de activiteit Cycling gestart in februari 2005. Wim Bédorf is als 3e partner erbij gekomen in juli 2005. De activiteit fietsvakanties is in 2005 toegevoegd aan de reeds bestaande activiteiten van Jan zoals tennislessen, scholen en tennisreizen. In 2008 is Jan verhuisd naar Spanje en handhaven de eigenaren André en Wim de merknaam JdR Cycling en de URL jdrcycling.com. Op 1 januari 2010 heeft André het aandeel van Wim overgenomen en vormt samen met de groepsleiders het Team JdR Cycling.
De handelsnaam is Mallorca Cycling Sport en de URL mallorcacyclingsport.com. 
Zie ook menukeuze wie zijn we.

26)Waar vind ik informatie over annulerings- en wijzigingskosten?

Onder menukeuze inschrijven - boekingsvoorwaarden vindt u alle informatie over kosten bij annulering en/of wijziging.

27)Worden de Ridley en Litespeed fietsen ook aan niet JdR Cycling gasten verhuurd?

Nee, de huurfietsen zijn er alleen voor onze gasten. Wel kunnen wij u tips geven. bv het Spaanse bedrijf Sport Bequi en Ciclos Quintana in Playa de Palma/El Arenal. Tip, Geef bij het reserveren door dat u de verhuurder kent via JdR Cycling.

28)Fietsen er ook veel vrouwen mee?  

We merken dat steeds meer vrouwen gaan fietsen. Ca 20 % van onze gasten zijn inmiddels vrouwen die op sportief licht of sportief niveau bij JdR Cycling komen fietsen.