Veel gestelde vragen

1)Welke gegevens zijn van belang bij het opmaken van een offerte?

Naam, telefoon nummer, e mail hoofdpersoon, aantal deelnemers, vertrekdatum en reisduur, welke luchthaven, welk hotel en indien er keuze mogelijk is, wilt u ontbijt of halfpension, hoeveel race-, sportfietsen huurt u, aantal eigen fietsen meenemen, aantal niet fietsers, wenst u een annuleringsverzekering?

2)Welke aanvullende gegevens zijn van belang bij het vastleggen (reserveren) van de offerte?

Paspoort voor- en achternaam. (ook de meisjesnaam), geboortedata, maten van uw fiets in centimeters. (zie menukeuze maatvoering huurfiets voor de manier van opmeten).

3)Welke onderdelen bepalen mijn totaalprijs en zijn er kosten ter plaatse?

De totaalprijs wordt bepaald door uw vlucht, een 3, 4 of 5 sterren hotel en indien keuze ontbijt of halfpension), uw type huurfiets, meenemen eigen fiets (transfer van uw fiets € 25,)-, annuleringsverzekering en boekingskosten (€ 15,- per boeking). Fietst u graag mee met de groepen? Dan zijn de kosten €5,- per rit.
Ter plaatse is er cash een borg van € 50,-voor uw huurfiets en bij Garmin gebruik ook € 50,- borg. Tevens is er een mogelijkheid, i.p.v. een borg, om uw fiets te verzekeren tegen een bedrag van € 25,-.

Noot Per 01 juli 2016 heeft de locale overheid een Ecotax ingevoerd. In 2019 is dat als indicatie voor het hoogseizoen; 3 sterren hotel € 2,20 per persoon per dag en 4 sterren hotel € 4,00 per persoon per dag. In het laagseizoen zijn de tarieven 50% lager. De ecotax moet bij het inchecken voldaan worden.

4)Welke betalingsvoorwaarden zijn er?

De aanbetaling is € 200,-per persoon en het bedrag dient binnen 1 week na boeking overgemaakt te zijn. De restantbetaling moet uiterlijk 4 weken voor vertrek overgemaakt zijn.

5)Eigen pedalen en zadel meenemen?

U dient uw eigen pedalen mee te nemen. (Losdraaien rechterpedaal tegen de klok in en linkerpedaal met de klok mee) Lukt het niet dan eerst kruipolie in laten trekken en nogmaals proberen).
Wij hebben diverse modellen zadels. Heeft u speciale wensen voor uw zitcomfort dan is ons advies uw eigen zadel mee te nemen. Vanwege de specifieke kenmerken van een dameszadel adviseren wij dames altijd een eigen zadel mee te nemen.

6)Men kan kiezen voor 5 dagen begeleiding op sportief licht of sportief niveau. Wat is het niveauverschil? 

Er zijn 3 verschillen. De afstand, de snelheid en de route.
Op sportief licht niveau liggen de accenten meer op uitdagend fietsen waarbij de gezelligheid ook een grote rol speelt. Met een goede basisconditie en enige ervaring moet het beklimmen van een berg(je) mogelijk zijn.
Bent u minder getraind of ervaren en fietst u recreatief dan hebben wij een Garmin beschikbaar. Voor mooie individuele tochten. 
Bij de sportieve fietsers is meer conditie vereist en is men het gewend om ritten van 100 tot 120 km te rijden over een selectief parcours met later in de week steeds meer hoogtemeters. Veel sportieve deelnemers gebruiken een week Mallorca voor een goede basis voor het seizoen en/of een cyclosportieve rit later in het jaar.
  

7)JdR Cycling publiceert een vaste hotelprijs en een variabele vluchtprijs, wat betekent dit?

Reserveert u het hotel en vlucht vroeg in het boekingsseizoen, dan zijn er meer beschikbare stoelen tegen een lagere prijs. U kunt op deze manier dus zelf de eindprijs* beïnvloeden. Vroeg in het seizoen boeken is ook gunstig voor uw hotelprijs i.v.m. de vroegboekkortingen die de hotels verstrekken.

* Het is mogelijk dat door bepaalde factoren een toeslag berekend kan worden op de reeds gefactureerde eindprijs.

8)De aankomsten zijn op zaterdag en zondag, kan ik ook op andere dagen aankomen of langer dan één week verblijven?

Ja, u kunt via info@jdrcycling.com uw wensen kenbaar maken. Binnen 1 werkdag krijgt u een reactie.
Noot: Indien u doordeweeks aankomt en mee wilt fietsen (zonder bijbetaling) is de conditieopbouw wat lastiger omdat er meer hoogtekilometers worden gefietst naarmate de week vordert. Op donderdag is meestal de zwaarste rit.

9)Meenemen op reis

Naast uw privékleding, waardepapieren, gegevens reis en/of annuleringsverzekering en eventuele medicijnen (evt. medisch paspoort!) adviseren wij u de volgende zaken mee te nemen voor uw fietsvakantie;
Helm - Zonnebril - Lange en Korte broek - Shirt korte en lange mouw - Been en armstukken - Windvanger - Zweetshirts - Regenjack - Handschoentjes - Fietsschoenen- USB stick (opslaan/afdrukken actiefoto's) - Eigen pedalen en desgewenst uw Eigen Zadel. Afhankelijk van het seizoen en het fietsgebied kan de temperatuur sterk variëren. Mocht u iets vergeten, er zijn goede wielerzaken in de buurt en via JdR Cycling kunt u fietskleding aanschaffen tegen interessante prijzen.

Tip: Neem uw fietsschoenen en pedalen mee in de handbagage. Indien uw koffer vertraagd aankomt kunt u in ieder geval fietsen. Fietskleding kunt u ter plaatse aanschaffen of wellicht lenen. Met fietsschoenen is dit lastiger.

10)Welke handbagage mag ik meenemen?

Vanaf 2006 zijn de regels voor handbagage aangepast. Vloeibare spullen (maximaal honderd milliliter) moeten verpakt worden in een doorzichtige plastic zak. Voor de meest actuele informatie zie http://www.schiphol.com/

Steeds meer maatschappijen passen ook de regels voor het formaat van de handbagage in de cabine aan. Transavia schrijft op hun website bijvoorbeeld; Je mag 1 stuk handbagage per volwassene/kind meenemen. Tip! Een tas van max 45 x 40 x 25 cm kan gegarandeerd mee in de cabine! Liever een trolley van max 55 x 40 x 25 cm mee? Houd er wel rekening mee dat we deze op drukke vluchten in het ruim vervoeren.

Tip: Neem uw fietsschoenen en pedalen mee in de handbagage. Indien uw koffer vertraagd aankomt kunt u in ieder geval fietsen. Fietskleding kunt u ter plaatse aanschaffen of wellicht lenen. Met fietsschoenen is dit lastiger.

11)Is deze bestemming ook geschikt voor niet fietsers?

Absoluut, vanuit Playa de Palma zijn er vele mogelijkheden voor zowel volwassenen als jongeren. Ter plaatse adviseren wij u graag.

12)De groepsleider rijdt met de groep 5 dagen per week, wordt er ook met regen gefietst?

Door de samenstelling van het asfalt en/of na een droge periode kunnen de wegen op Mallorca na een regenbui glad zijn, de route kan daardoor afgelast of gewijzigd worden, of de tocht uitgesteld naar een later tijdstip.

13)Waarom is het dragen van een helm verplicht?

De lokale overheid verplicht de fietsers een helm te dragen, een goed initiatief dat wij volledig ondersteunen: veiligheid voor alles!!

14)Wordt er onderweg gestopt voor een lunch?

Ja, we hebben mooie locaties voor een broodje en een kopje koffie.

15)Welke mogelijkheden en voorwaarden zijn er om mijn eigen fiets te vervoeren?

Het aantal fietsen die per vlucht vervoerd kunnen worden zijn beperkt en op aanvraag bij de Airline. De indicatiebedragen per fiets op retourbasis zijn bijvoorbeeld bij Transavia € 88,-. De fiets ( zonder pedalen, lucht uit de banden en stuur gedraaid ) moet verpakt zijn in een stevige doos met uw naam, adres, en woonplaats + gegevens van uw vlucht, hotel en de bestemming. De kosten voor het vervoer van uw fiets van de luchthaven naar uw hotel vv bedraagt € 25,-.

16)Kan ik als wielrenner (wedstrijdsporter) ook meefietsen?

JdR Cycling heeft begeleide fietstochten voor de sportieve en recreatieve fietser maar natuurlijk kunt u altijd meefietsen. Is het tempo niet hoog genoeg of het aantal gereden kilometers te weinig, dan kunt u altijd extra kilometers fietsen. Met de routekaart en onze adviezen vindt u makkelijker de uitdagende routes.

17)Waar staat JdR (Cycling) voor?

JdR is de afkorting van Jan de Rook. Samen met André Collavino is Jan de activiteit Cycling gestart in februari 2005. Wim Bédorf is als 3e partner erbij gekomen in juli 2005. De activiteit fietsvakanties is in 2005 toegevoegd aan de reeds bestaande activiteiten van Jan zoals tennislessen, scholen en tennisreizen. In 2008 is Jan verhuisd naar Spanje en handhaven de eigenaren André en Wim de merknaam JdR Cycling en de URL jdrcycling.com. Op 1 januari 2010 heeft André het aandeel van Wim overgenomen en vormt samen met de groepsleiders het Team JdR Cycling.
De handelsnaam is Mallorca Cycling Sport en de URL mallorcacyclingsport.com. 
Zie ook menukeuze wie zijn we.

18)Fietsen er ook veel vrouwen mee?  

We merken dat steeds meer vrouwen gaan fietsen. Ca 25 % van onze gasten zijn inmiddels vrouwen die op sportief licht of sportief niveau bij JdR Cycling komen fietsen.