Reisverslagen

Ronald Janssen, deelnemer Webtrainer maart 2016

Terug naar het overzicht

"SERVICE met hoofdletters"

Service: veel fietsvakantieaanbieders en fietsverhuurbedrijven hebben hun mond er vol van. Maar in de praktijk vallen die mooie woorden nog wel eens tegen: een vieze racefiets, een verkeerde maat, afgereden banden, een rammeltje dat niet verholpen wordt, niet actuele routes, knorrige mecaniciens... Nou ja, noem het en ik heb het helaas aan den lijve ondervonden.

Zo niet bij JdR Cycling! Daar zetten ze een glimmend karretje precies op jouw maat voor je klaar. En gaan ze met het grootste plezier nog een stap verder om het hun klanten naar de zin te maken. Een mooi voorbeeld hiervan ervaarde ik zelf op de derde dag van een fietsvakantie op Mallorca. Na zo'n 10 kilometer lette ik niet goed op en stuurde ik mijn voorwiel vol in een flink gat in de weg (een zeldzaamheid trouwens op Mallorca, maar dat doet er nu niet toe). Een spaakbreuk en een flinke slag in het wiel zorgden ervoor dat ik absoluut niet verder kon fietsen. Wat te doen? Mijn fietsgroep ging verder zonder mij en ik probeerde André van JdR te bellen.

Na een klein kwartiertje stopt een auto luid toeterend aan de andere kant van de weg. Is-ie daar al? Jazeker! Lachend stapt André uit de auto en mecanieker Franske stapt aan de andere kant uit met een nieuw voorwiel in zijn hand. Waar mijn fietsgroep heen is gefietst, vraagt André me. 'Naar Esporles of zoiets,' vertel ik hem. 'Okay, kom op, we gooien de fiets achterin en gaan ze zoeken.' En voor ik het weet scheuren we over landweggetjes en door kleine dorpjes richting Esporles. Na wat zoekwerk en heen-en-weer rijden ziet Franske ze in de verte rijden.

Als we vlak achter ze rijden, roept André: 'Bukken Ronald, dan zien ze je niet. Iets verder stoppen we en zetten dan snel je fiets in elkaar.' 'En ik dan quasi nonchalent zeggen; "Waar bleven jullie nou," maak ik lachend zijn grap af. 'Precies!' Na het hilarische rendez-vous met mijn fietsgroep heb ik de rest van de dag met een grote big smile gefietst. Waar maak je zoiets nu mee?

Op Mallorca dus! Bij JdR Cycling, de fietsvakantieaanbieder waar ze SERVICE nog met hoofdletters schrijven. Zelf vinden ze hun service overigens de normaalste zaak van de wereld en 'gewoon' bij hun werk horen...
Ik weet wel beter :-))

Ronald Janssen - Gouda