Reisverslagen

Huwelijksreis Joep en Marjolein 2015

Terug naar het overzicht

 

Op 26 april zijn wij op huwelijksreis vertrokken naar Mallorca. Via iemand bij de fietsclub werd ons geadviseerd bij JDR te boeken.

Op zondag middag zijn we vanuit Düsseldorf-Weeze naar Mallorca gevlogen. Daar stond de transfer ons al op te wachten. Eenmaal aangekomen in het hotel RIU Concordia werden we zeer hartelijk ontvangen met een glaasje champagne. We kwamen net voor negen uur ’s avonds binnen en ons werd geadviseerd om eerst te gaan dineren voor we zouden inchecken. Bij de receptie lag al een rugzakje met daarin een bidon met een briefje dat ze ons ’s avonds in lounge op zouden wachten.

 

Dag 1                    

De dag begon wat regenachtig en we vertrokken dus ook wat later, met onze begeleider Andre en Roger. Een groep van ongeveer 15 personen. De tocht bracht ons naar Sineu waar we op een mooi terrasje wat genuttigd hebben. Op de terug weg was er voor de liefhebbers nog een klim naar Randa.

In totaal hebben we de eerste dag 100 km gefietst.

Op het einde van de dag hebben we met de groep een pasta aangeboden gekregen bij La Terrazza, de Nederlandse eigenaar was erg vriendelijk.

 

Dag 2                    

Bij het ontbijt werd er door JDR cycling een glaasje champagne aangeboden om onze huwelijksreis te vieren.De tweede dag bracht ons langs Llucmajor, het weer was stralend. Uiteindelijk hebben we een klim gereden naar Sant Salvador. Een mooie klim met een schitterend uitzicht waar veel fietsers omhoog reden.

 

Dag 3                    

Rust dag. Deze dag zijn we op aanraden van Andre met de bus richting Palma gereden. De bushalte was om de hoek bij het hotel. Voor een klein bedrag zit je zo midden in de stad. De stad heeft verschillende bezienswaardigheden op korte afstand. De sfeer was gezellig en ontspannen. Een bezoek aan de kathedraal is aan te raden. Verder de dag rustig doorgebracht aan het strand en zwembad.

 

Dag 4                    

Voor dag 4 stond de Koninginnenrit gepland, een rit van 116 km. Deze rit bracht ons door heuvelachtig gebied richting de kust. De weg langs de kust gaf een schitterend uitzicht en zeker de moeitewaard om af en toe te stoppen voor een foto! De hoogtemeter vlogen voorbij (2800 hm). In de middag een lekkere lunch gegeten met de groep. De sfeer onderling was gezellig en gemoedelijk. De terugweg bracht ons door Palma. Na de tocht op het terras nog genoten van een koel drankje.

’s Avonds zijn we met een aantal fietsers nog even een drankje gaan drinken en een dansje gaan maken in het bruisende uitgaanscentrum van Mallorca.


Dag 5                    

Deze dag hebben 100 km richting Colonia Sant Jordi gereden. Dit mooie toeristische kustplaatsje was de plaats voor onze lunch. Het was een mooie vlakke rit om even uit te fietsen.

Aan het eind van de dag hebben lekker aan het zwembad geluierd.

 

We kijken terug op een zeer geslaagde huwelijksreis! Het gehele verblijf was super goed geregeld en we hebben zelf nergens over na hoeven denken. Wat zeer fijn was na de drukke periode van de bruiloft. De begeleiders van JDR zijn zeer gastvrij en kennen het eiland op hun duimpje.

 

JDR bedank voor de mooie vakantie!