Reisverslagen

Reiservaring Paul Koot

Terug naar het overzicht

Het jaarlijkse weekje op Mallorca.
Al vele jaren trekken er in het voorjaar Merels (TTC de Merels) naar het mooie en vooral fietsbare Mallorca. Dit jaar was het allemaal anders. Er waren geen fietsmaatjes te vinden die in de voor ons bekende week 17 ofwel de 3e week van april  mee konden gaan. Ook de organisatie was niet dezelfde als de voorgaande 8  keer. Dit jaar had ik geboekt bij JDR Cycling Mallorca.

In 2007 had ik al kennis gemaakt met Wim Bédorf, mede eigenaar van JDR in het voor ons bekende café La Terazza van Frank en Carmen.

Bij aankomst was er een persoonlijk welkom in het hotel. André Collavino de andere eigenaar van JDR nam mij mee naar de fietskelder, waar mijn fiets al kant en klaar stond. Alleen nog de pedalen erop en weg was ik. Bij het boeken was al gevraagd naar de maten van mijn eigen fiets. De wit geel blauwe Ridley  het zouden merel kleuren kunnen zijn) met triple (compacts hebben ze er ook) van JDR had dezelfde afstelling als mijn fiets thuis. Nog een keer het zadel iets lager gezet omdat de krenken 172.5 mm zijn en op mijn fiets 170 mm. Voor de rest van de week niet meer gesleuteld.
Bij de fietskelder werd ik voorgesteld aan de groepsleiders die deze week mee fietsten. Rogier een Franstalige Belg, die ook Duits en Nederlands sprak. Thea en Theo een fietsend echtpaar uit Boekel. Alle 3 kende ik al van de vorige fietsvakanties, zij waren net als ik overgestapt naar JDR.
Alleen op vakantie maar niet eenzaam.
Bij aankomst bleek er een groep van 10 echtparen uit omgeving Nootdorp / Piijnakkergelijk met mij te zijn aangekomen die ook allemaal al vaker op Mallorca waren geweest. Zij noemen zich de “kippen”, afkomstig van de sponsor van de kleding die in het verleden iets met kippen te maken had. De zaterdagmiddag werd al gevraagd of ik met ze mee wilde fietsen en de zondag was ik ook van harte welkom. Deze dames 10 en 11 heren wisten een tempo te ontwikkelen het leek wel sneller dan de zondag groep van de Merel. Ik besloot om met JDR mee te fietsen de rest van de week. Bijna de hele groep was dit jaar al een keer eerder komen fietsen voor een week of zoals de dames een weekend.
Bij het vertrek ‘s morgens om 10 uur werd de route doorgenomen en kon je kiezen met wie je mee wilde gaan en er werd ook om uiterlijk  5 over 10 vertrokken. Dit jaar heb ik elke dag op weggetjes gefietst die ik nog niet had gezien. De groepsleiders hadden de vrijheid om hun eigen fantasie te gebruiken. De rustpunten waren ook op andere plekken. Lokale terrasjes waar een baguette of iets anders besteld werd. Daar werden ook de bidons bijgevuld en indien nodig werd er in een dorpje bij de super nog water bijgekocht. Zo profiteert de lokale bevolking ook nog van de fietstourist. Natuurlijk kom je ook op plekken die je al kent, maar dan probeer je een PR te verbeteren bij het naar boven fietsen of naar beneden.
Het eten ging in 2 zittingen. 18.30 uur en 20.00 uur. Veel van de vis en gevogelte en vlees  en groenten werd door de koks ter plaatse gebakken / gewokt verser kon het niet. Wat verder opviel was de vriendelijkheid van het personeel. Een leuke bijkomstigheid was het all inclusive gedeelte. Dus geen bijkomende kosten bij het eten of in de bar.
Tot slot
Gefietst 650 km. Groepsgrootte tussen 8 – 15 man. In mijn groep 3 dames 5 heren, waarvan de dames zeker niet minder waren dan de heren. Het weer 8 dagen veel zon 1 uur regen. Temperatuur tussen 18 – 25 graden. Aanrader thaise massage op het strand. Bij terugkomst hetzelfde gewicht. Compliment voor JDR, bedankt voor een heel fijne fietsweek en tot volgend jaar.