Reisverslagen

Spinning Factory fietst in september op Mallorca

Terug naar het overzicht

gasten_reis13.jpgIn het najaar ging een groep van twaalf personen, spinners van de Spinning Factory, fietsen op Mallorca.
De mannen van Elly moedigden de fietsers vanaf het strand aan. Ger regelde een taxi voor 8 personen naar Schiphol. Niet naar bed of erg vroeg op. Air Berlin vloog op tijd van Schiphol weg: 05.40. Aankomst 07.00 uur in Palma. De vlucht duurde krap twee uur. Amper tijd voor het nuttigen van het vliegtuigontbijt. Wat langer wachten op de bagage: één van de koffers was zoek en werd een dag later bezorgd. In de taxi-bus maakten we kennis met de andere fietsers: een groep van 5 man, uit Hoogmade. Bij het hotel wachtte vroege vogel André ons al op. Aankomen in RIU- hotels = Spaanse champagne drinken. Meestal dan. Dit keer niet. Later in de week werd dat goedgemaakt bij het diner.

Iedereen zocht zijn of haar kamer op. De eenpersoners verbaasden zich over de grootte van de bezemkasten. Echt een hele kleine douche. En daar betaal je dan ook nog extra voor. Tip voor de volgende keer: kamerwisseling is te regelen wacht tot de tweede directeur jou belt met de vraag of alles in orde is en dan regel je wat vraag aan Annemiek hoe je zoiets aanpakt. Aan het eind van de zondagochtend daalden we af naar de kelders van André, waar onze huurfietsen aan de muur hingen. De fietsen werden verder op maat gemaakt en ’s middags was het: wij gaan fietsen..................................de dames dan. Die kregen direct hun vuurdoop maar dan anders: een enorme plensbui. De heren keken eerst goed naar de wolken en bleven met beide fietsschoenen aan de grond. Wie fietst er met haar hoofd in de wolken? Fietsen (en lopen) op gladde wegen en spekgladde boulevard is gevaarlijk en kan pijnlijk zijn. Bertjan weet daar nu alles van. Dinsdagavond regende het nog eens. De rest van de week was het soms bewolkt, lekker temperatuurtje. Op zondagavond de briefing om 18.00. André legde uit wat de plannen waren voor de fietsweek. We kregen onze JDR-shirts en die gingen de hele week niet meer uit. Dit keer waren er twee groepen (naar Elly later begreep): sportievelingen (soms wel 14 personen, maar dat kon per dag verschillen) en andere sportievelingen (5 à 6). Hierna te vinden onder 1 en 2. Roger (de Belgische halfbroer van Asterix) was deze week sportief en André anders-sportief. Zij wisselen elkaar elke week af. Het diner was of om 18.30 of om 20.00 uur en dan is het doorhappen want na een uur worden de taf els al afgeruimd. Dat was voor de gasten erg jammer. Wat was al dat eten veel, gevarieerd en lekker. De volgende dag is er weer meer. Een banaantje scoren alvast voor de volgende dag, behoort tot de mogelijkheden. Na het diner naar de boulevard om uit te buiken en drankjes te nuttigen. Mannen uit het zwarte Afrika kwamen langs met zonnebrillen en horloges. Ze blijven komen, alleen niet met pluus als het regent. Iedereen op zijn eigen tijd naar bed. Voor de twee-personers is het handig om te weten dat de balie over een reserve-sleutel beschikt. Voor het geval de eerste persoon al ligt te pitten. Ontbijt start om 08.00 uur. Weer veel, van allemaal lekkere dingen. Cake-jes gaan mee voor onderweg. Om 09.30 of 10.00 uur startten de groepen. Tegen 15.00 uur terug. Drankje bij Frankie van La Terazza. Op de maandag krijg je daar een pasta-maaltijd aangeboden door JDR. Of direct door naar het zand. Daarna relaxen op het strand en wachten op de Thaise vraag: Massaaaasj…………………….
Maandag: 1 naar Petra beetje klimmen en terug………….. lekker afdalen 2 naar Cala Pi
Dinsdag 1 naar de Orient. De volgende dagen: ik heb benen. 2 rondom Bunyola
Woensdag: rustdag met de toeristentrein naar Soller, Oultet Factory leegkopen, slenteren in Palma, gewoon doen waar je zin in hebt, fietsen mag ook.
Donderdag 1 de koninginnerit de bergen op en af, dan ben je wel ff wat later terug 2 de Randa op en af of er omheen, wat jij wilt
Vrijdag 1 via een langere omweg de Randa op 2 naar het strand in Sa Rapita: 100 km voor Annemiek: helmpje af voor haar en de anderen
Zaterdag: rustdag voor de leiders. De leden van de Spinning Factory fietsten gewoon De Spinning factory reed een kortere route naar Sa Rapita: 80 km Daaran fietsen poetsen, maar dat kun je afkopen. Hoe de routes echt zijn? Vraag het de overlevenden. In 2008 ben je er gewoon zelf bij.
Zondag Vroeg op om de taxi van 05.45 te halen. André houdt ook dan al een oogje in het zeil. Vliegen om 07.45 en landen om 10.00. Wat is Nederland een koud kikkerlandje.

Bertjan Wilms van Kersbergen