Reisverslagen

reisverslag

Terug naar het overzicht

gasten_reis08.jpgOp 25 maart vertrok een groep naar Mallorca in de veronderstelling in korte mouwen en korte broek te kunnen fietsen.

 

Die vlieger ging de eerste dagen niet op. Het werden lange mouwen, lange broeken en soms regenjackjes. Desondanks had iedereen het prima naar de zin. De laatste helft van de week kon er volop van de zon worden genoten.

Met uitzondering van twee personen die de voorkeur gaven aan het eigen rijwiel, had iedereen de beschikking over een perfect afgestelde Ridley-huurfiets en er zijn heel wat kilometers afgelegd. Er werd dagelijks gestart in een snelle groep en een wat langzamere groep. De snelle groep legde gemiddeld per dag zo'n 100 tot 120 kilometer af, de anderen hadden aan zo'n 60 tot 70 kilometer per dag voldoende. Het fietsen met vrij grote hoogteverschillen vergt wel wat meer inspanning dan het fietsen in ons vlakke landje met de Hondsrug als hoogste top (de VAM-berg buiten beschouwing gelaten). Eén persoon, in training voor Parijs-Brest-Parijs, fietste in zijn uppie vanuit Playa de Palma in één dag naar het noordelijkste puntje van het eiland, Cap de Formentor. Met 195 km op de teller is dat met bergie op en bergie af en veel (tegen)wind een knappe prestatie. Naast het fietsen was er veel gezelligheid in de groep. Er werden veel terrassen bezocht en - heel - veel taart verorberd. De laatste avond van ons verblijf op Mallorca werden we verrast door een optreden van een speciale clown, het was voor ons een mooie afsluiting van een zeer geslaagde fietsweek.