Reisverslagen

Reisverslag Mallorca september...

Terug naar het overzicht

nb_0612_gerwagter_01.jpgRing, ring, de wekker loopt af…………….het is zaterdagavond 23.00 uur. Eindelijk is het zover…………..na maanden dagdromen ga ik al weer voor de zesde keer naar Mallorca.

Zondagochtend 17 september om 4.40 is het vertrek gepland. Om 13.15 uur staat de taxibus voor de deur om mij en daarna mijn vrienden, Tanja, Floor en Bertjan, in het Bezuidenhout op te halen.

We zijn mooi op tijd op Schiphol, voldoende gelegenheid om te shoppen en koffie te drinken. Een half uur voor tijd begeven we ons naar de gate, maar tot onze verbazing horen we dat er vertraging is ontstaan vanwege een lekke band van ons vliegtuig. Nadat twee keer vergeefs de band is gewisseld, vertrekken we uiteindelijk tegen achten.
Na een goede vlucht staan we rond 10.00 uur op de landingsbaan van Mallorca. De aankomsthal is namelijk overvol, maar desondanks hebben we binnen een mum van tijd onze bagage.
We gaan op zoek naar het busje van Janerbus dat ons naar het hotel zal brengen. We moeten even wachten op twee gasten, Marian en Jan.
Tegen 11.00 uur zijn we eindelijk in hotel Riu Concordia……..er staat een heerlijk glaasje champagne voor ons klaar en we worden voorgesteld aan onze reisleider André.
We spreken met hem af om ’s middags een verkenningsrondje te maken van een kilometer of 55. Het eerste gedeelte van het parcours is vals plat, daarna over super stille weggetjes naar de Glashutte en wat je klimt…………….daal je ook weer……met snelheden van rond de 50 kilometer via de Calle de Cap Blanc terug naar Playa de Palma.
’s Avonds voor het eerst kennismaken met het uitstekende lopende buffet van het hotel en wat me ook opvalt ….het servicegerichte personeel. Keuze genoeg, vis, vlees, pasta, rijst, aardappelen, groente, vers fruit en dessert.
Maandag krijgen we gezelschap van Rob uit Den Haag, we gaan met z’n zessen op pad richting Petra, waar we op een gezellig terras heerlijk koffie drinken en een broodje eten, en op de terugweg via de wielerbaan van Sineu naar huis……een fantastische rit van ongeveer 100 kilometer met vlakke stukken en lichte, korte klimmetjes en na afloop …..een welverdiend biertje drinken bij Frankie van La Terraza. Tijdens deze rit is het me opgevallen hoe gemakkelijk Bertjan fietst, dit heb ik absoluut niet verwacht, omdat hij praktisch alleen spinnt. Het meest verbaast me dat hij op het terras onder het genot van een kopje koffie een ouderwetse “Gitane” opsteekt. Deze sigaretten zijn in Nederland al in geen eeuwen meer te koop.
Dinsdag maken we een rit van zo’n 80 kilometer, waarin een behoorlijke klim zit “de Orient”. Op de top drinken we koffie en via mooie tussendoor weggetjes gaan we weer naar huis. Voordat we in het hotel zijn, halen we natuurlijk ons afzakkertje bij La Terraza.
Woensdag is de rustdag van André, maar hij vindt tijd om met ons een rondje te maken. We besluiten om hetzelfde rondje te fietsen als zondag. Hierdoor zijn we vroeg terug, we vatten het plan op om ergens te gaan lunchen. Dit wordt wel heel erg gezellig. Fietsen voor de deur, wijn op tafel en schransen.
Donderdag is weer een heel serieuze dag. De Puig de Randa staat op het programma…niet de allergemakkelijkste beklimming, maar wel een die op de top een uitzicht biedt over de hele omgeving. Je ziet Playa de Palma, El Arenal en Palma liggen aan de baai. We sluiten na 80 kilometer de rit weer af bij La Terraza, we zijn daar inmiddels stamgasten geworden.
Vrijdag…………..de koninginnerit……..waar we naar toe gaan is nog niet duidelijk, maar we weten wel dat het een lange rit zal worden. Tijdens de tocht komen we tot overeenstemming dat we de lange klim naar Valdemossa willen doen, dan op en af naar Deia en dan alleen maar dalen tot in Port de Soller.
Terug gaan we over de Col de Soller, een behoorlijke lange klim, maar vanaf de top razendsnel dalen. Via Bunylola, een korte stop om te drinken, terug naar Playa de Palma. De teller stokt op 117 kilometer…………wat een dag.
Zaterdag nog een kort rondje en zondag weer terug naar de realiteit van de alledag.
Wij kijken terug op een zeer geslaagde vakantie dankzij onze fantastische reisleider en hebben inmiddels weer geboekt voor september 2007.

Ger Wagter / ...........................