Reisverslagen

Reisverslag Mallorca september

Terug naar het overzicht

nb_0610_dave.jpgLekker uitrusten met een heerlijke temperatuur. Dat was mijn idee van vakantie vieren op Mallorca. Mijn vriend Dave ging echter met hele andere doelen onze vakantie tegemoet: fietsen, fietsen en nog meer fietsen!
Gelukkig bleken wij beiden aan onze trekken te komen.

Mallorca is een zeer veelzijdig eiland, prima geschikt om per auto te verkennen. Terwijl Dave geweldige fietstochten maakte, vermaakte ik me prima. Bijvoorbeeld een dag naar de hoofdstad Palma, erg aantrekkelijk voor zowel cultuur- als winkelliefhebbers. Ik zou aanraden om de hop-on-hop of bus te nemen om een goede indruk van deze prachtige stad te krijgen. Maar informeer ook eens bij de lokale VVV, waar voldoende dagtochten aangeboden worden.

In de middag zagen wij elkaar elke dag weer en was er nog voldoende tijd om samen te genieten van de omgeving. Grotten bekijken, winkelen in outlet stores, genieten aan het strand etc. etc.
Op vrijdag had ik met de fietsers afgesproken om elkaar te zien tijdens de lunch, in een mooi bergdorpje in noordwest Mallorca. Met mijn huurauto ben ik ze gaan opzoeken in de bergen. Gezellig, maar ook prachtige foto’s gemaakt! Het is echt prettig om op deze manier ongedwongen en gemakkelijk samen vakantie te vieren.
s’Avonds is Playa de Palma erg gezellig, wij waren hier dan ook vaak te vinden! Al met al heb ook ik als niet fietser een heerlijke vakantie gehad, hetgeen mede valt te danken aan de veelzijdige mogelijkheden van vakantie vieren op Mallorca!