Kaart

Image Om de kaart te raadplegen klik je op de kaart. De landkaart van Mallorca zal verschijnen. Daarna klikken op een plaats of bestemming.
Bij elke klik zal verder ingezoomd worden, totdat de straatnamen zichtbaar zijn.

Het eiland Mallorca (3640 km2 groot, maximaal 100 km in lengte en 90 km in breedte), slechts 2.15 uur vliegen van Amsterdam en Brussel, heeft een gematigd subtropisch klimaat met 800.000 inwoners.

Het vlakke deel van het eiland wordt door twee bergruggen omgeven: de Serra de Llevant en de Serra de Tramuntana. Hier bevindt zich de hoogste berg van het eiland, de Puig Major (1445 mtr).

De hoofstad Palma, gelegen aan zee, beschikt naast historische gebouwen over moderne winkels, een bruisend uitgaansleven en heerlijke restaurants.

Een veel gehoorde opmerking van toeristen over dit eiland, is de fascinatie voor enerzijds het drukke typische toeristische karakter en anderzijds de rust en de overweldigende natuur.

Klimgegevens

Image

Routes

Image De verschillende routes zijn uitgezet vanuit de badplaats Playa de Palma.
Deze vertrekplaats is ideaal als startpunt voor zowel de zwaardere, bergachtige routes als de glooiende en vlakke wegen. De eerste kilometers worden in een rustig tempo gefietst en binnen enkele kilometers bereiken we de rustige binnen-wegen die elk jaar worden uitgebreid door de lokale overheid.

Fornalutx

Image Een schitterend gelegen bergdorpje 45 km van Playa de Palma. Vanuit Soller klimmen we in 5 kilometer naar deze plaats en we nemen even een pauze om te genieten van onze koffie op het dorpsplein. Op de terugweg klimmen we weer over de Soller of gaan via de adembenemende kust terug.

Benissalem

Image Dat niet alleen het vaste land van Spanje goede wijnen produceert bewijst deze plaats. Je fietst vanaf Playa de Palma in slechts 25 km tussen de wijngaarden en olijfbomen. In de maand september en oktober is het tijd voor de wijnoogst.

Randa Cura

Image Niet ver van Playa de Palma beklimmen we de Randa Cura ( hoogte 500 meter ).
Dit voormalig klooster wordt jaarlijks door veel toeristen bezocht.
Wij gaan niet met de bus, maar natuurlijk met de fiets.
Een kilometer voor de top (totaal 4.5 km klimmen) heeft u een prachtig vergezicht.

Sa Rapita

Image Langs de kust fietsen we over het licht glooiende terrein en stoppen in de badplaats Sa Rapita.
Terug gaan we via het binnenland met speciaal voor de fietsers aangelegde fietspaden.