Sportief licht weekprogramma

Image

Voor de sportief licht fietser is de geaccidenteerde zuidoostkust en het glooiende binnenland met klimmetjes tot 5 kilometer (gemiddeld percentage 4 tot 6%) prima geschikt. Met een goede basisconditie en (enige) fietservaring zijn de routes van 70 tot 90 km uitdagend en goed te doen. 
Mocht u kiezen om onder begeleiding van een Nederlands sprekende groepsleider te fietsen (zonder bijbetaling) dan vindt u hierbij één van onze weekprogramma’s.

Er wordt altijd gekozen voor een rustige opbouw en verder in de week neemt het aantal (klim) kilometers toe. De gemiddelde snelheid varieert van 22 t/m 26 km per uur.

Weekprogramma

Image

Maandag: Vanuit Ca’n Pastilla fietsen we richting het geaccidenteerde binnenland. Na een koffiestop in Montuiri fietsen we huiswaarts. Totaal 70 km, 500 hoogtemeters. 

Dinsdag: Vandaag fietsen we naar plaatsen als Algaida (mooie binnenweg met wat vals plat en licht klimmen) en St Eugenia. De vlakke wegen tussen de wijnvelden worden afgewisseld door 2 korte klimmetjes. Totaal 90 km 

Image

Woensdag. Een dag shoppen in Palma stad of een rustige fietstocht? We geven u graag wat suggesties. 

Donderdag: Vandaag een paar pittige heuveltjes op weg Bunyola. We klimmen in 7 km naar het bergdorpje Orient. Na de koffie in Alaro fietsen we via St Maria naar ons hotel. (75 km-85 km)

Vrijdag: Vandaag gaan we klimmen naar de Randa Cura. Na 5 km klimmen volgt de beloning, een fraai vergezicht.
Na de mooie afdaling gaan we via Porreres naar Llucmajor. Hier kunnen we kiezen voor nog wat extra kilometers of de kortste route naar de boulevard.  (70-90 km)

Zaterdag: De rit vandaag gaat in overleg met onze gasten. We kunnen bv nog kiezen voor een klimmetje of de vlakkere wijnvelden.

Afhankelijk van de groepssterkte kan in overleg de route, de snelheid en het aantal kilometers aangepast worden.

Een aantal reacties van onze gasten;

Jan, Begin maart heb ik Mallorca bezocht en met 300 kilometer training en de nodige spinninguurtjes is het me goed afgegaan. Zelfs de Randa (5.5 km klimmen) viel me alleszins mee.

Ineke, Ik was bang dat de sportief licht groep te snel zou gaan maar door ook nog een keer te fietsen in Limburg als voorbereiding op mijn fietsvakante viel het geaccidenteerde parcours me niet tegen. Het systeem van vrij rijden en daarna op elkaar wachten vond ik zeer plezierig. We hadden blijkbaar een sterke groep want we hebben zelfs nog de westkust bezocht en een koffiestop gemaakt in Banyalbufar.  

Klaas, ik had me wat te hoog ingeschat. Zo kwam ik na de eerste dag met de sportieve groep terecht bij de gezellige sportief licht groep van groepsleider Johan. Dat beviel me prima. Op sommige stukken fietste ik met nog een aantal deelnemers lekker door en daarna met zijn allen een heerlijk broodje en drankje op een fraaie stek in Santa Maria.

José, Ik heb geprobeerd een dagje mee te fietsen maar met mijn mindere conditie heb ik toch gekozen om de rest van de week in mijn eigen tempo te gaan fietsen. Met de tips en routes van André heb ik heerlijk gefietst.